Hvad er Quantum Computing og hvad det betyder for fremtidig sikkerhed?

Den Digitale Tidsalders Største Udfordring

Quantum computing er ikke bare en spændende teknologisk udvikling; det er også en dobbelt-edged sværd, især når det kommer til cybersikkerhed. Quantum computation kan udføre beregninger, som i dag virker umulige for traditionelle computere. Dette åbner døren for store fremskridt inden for noget som medicinsk forskning og kunstig intelligens. Men med den positive side medfølger også en betydelig trussel mod vores nuværende sikkerhedssystemer.

Selvom kvantecomputere ikke endnu har den nødvendige kraft til at bryde de fleste af vores nuværende krypteringsformer, er der en presserende grund til at udvikle kvantesikre løsninger nu. Det skyldes konceptet “Harvest Now, Decrypt Later“, hvor ondsindede aktører allerede nu stjæler data og gemmer dem i forventning om, at fremtidige kvantecomputere vil kunne dekryptere dem. Dette betyder, at vores data allerede kan være i fare, og sikkerhedsforanstaltninger skal derfor implementeres nu.

Den sande trussel med kvantecomputere ligger i deres evne til at løse komplekse problemer, herunder de algoritmer, der beskytter vores data og internettets infrastruktur. For eksempel, Shor’s algoritme er en kvantealgoritme, der effektivt kan faktorisere store tal, hvilket ville tage traditionelle computere en upraktisk lang tid. Dette betyder, at en kvantecomputer kunne bryde dagens RSA-kryptering, der er baseret på 2048-bit numre.

Eksperter estimerer, at en kvantecomputer skal være så stor som 70 millioner qubits for at bryde denne form for kryptering. Men med den hastighed, kvanteforskning skrider frem, kan en sådan computer være udviklet inden for de næste 3-5 år. Google og det KTH Kongelige Tekniske Institut i Sverige har fundet en Hvad Betyder Kvantecomputere for Kryptosikkerhed?, som gør det muligt for kvantecomputere at udføre kodebrydende beregninger mere effektivt, hvilket reducerer de nødvendige ressourcer betydeligt.

For at forberede os på denne udfordring arbejder forskere på at udvikle “kvantesikre” krypteringsmetoder. Den amerikanske forsker har rapporteret, at U.S. National Institute of Standards and Technology (NIST) allerede vurderer 69 potentielle nye metoder til hvad de kalder “post-kvantum kryptografi (PQC)”. Det er nu, vi skal tilpasse vores sikkerhedsforanstaltninger, og anvende flere lag af kvantesikker beskyttelse for at tackle disse kommende trusler.

Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *